Klassprokkels

We zijn naar klas Jo gegaan want daar stond een (kleuter) vulkaan. We zijn daar een beetje over aan het leren. Jo nam eerst een yoghourtflesje met twee zakjes bakpoeder in. Dan deed ze in een beker azijn en ongeveer drie soeplepels ketchup.
Het flesje stak ze in een hoop zand. Dan goot ze de beker in het flesje en dan… EEN UITBARSTING gloeiende lava (niet heet).
Elmer

Wij hebben dansvideo’s gekeken over Europe, Kiss, Lady Gaga en Michael Jackson. Valerie had een usb stick mee naar school gepakt met muziek van Europe (het liedje the final countdown) en daarom hebben we die video gekeken. Die zangers doen vaak gekke kleren aan of zijn geschminkt.
Ada – Lukas

3 thoughts on “Klassprokkels

 1. Wat fijn om die twee klassen samen te zien. En de kleuters waarschijnlijk heel fier dat ze hun project aan jullie mochten uitleggen. Kwamen er dan ook stenen uitgevlogen bij de uitbarsting?

  Die mannen van Kiss zien er wel geweldig uit. Doe me een beetje denken aan de lego-michael jacksons op de tentoonstelling aan de zee. Daar kon je zien (in lego) hoe hij veranderd was door de jaren heen.

 2. Zoals Tom al zegt, zo fijn om weer klassen samen te zien. Velen van jullie hebben ooit nog in klas Jo gezeten, niet?

  Elmer, in de zomer gaan we misschien wel een echte vulkaan zien wanneer we op vakantie gaan. Jij kan ons dan de werking uitleggen 😉

  Ada en Lukas, jammer dat carnaval net voorbij is, anders hadden jullie jullie kunnen verkleden zoals de mannen van Kiss!

 3. Misschien kunnen jullie dan zelf ook een bandje maken met de klas voor het lentefeest? 🙂 Daar ben ik wel benieuwd naar!
  En misschien kunnen jullie nog andere chemische reacties uitproberen?
  Super tof die vulkaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *