Een spin met 10 poten?

Deze week kregen we 2 tarantula’s op bezoek… We onderzochten ze en vonden iets vreemd, tijd dus voor een kwisvraagje voor de oudjes: tel de poten van deze spin eens. Vreemd, 10 poten of zien we dat fout?

3 thoughts on “Een spin met 10 poten?

    • Zoals alle spinachtigen (Arachnida) hebben spinnen acht poten en niet zes zoals insecten of tien en meer zoals kreeftachtigen, duizendpoten of miljoenpoten. Dit is bij de meeste soorten ook duidelijk te zien maar bij een aantal spinnen zijn de palpen sterk vergroot zodat het net lijkt of ze een extra paar poten hebben. ( dit is google antwoord 🙂

  1. Ook ik tel er tien! Maar wat een groot en vooral akelig harig beestje. Ik kwam zonet dit griezelige maar waargebeurde filmpje tegen… over een Amazone-roodteenvogelspin (wat een lange naam!) die een heel vogeltje, een winterkoninkje, opeet. Straf want dat vogeltje lijkt bijna even groot te zijn als het vogeltje zelf. Die spin kom ik liever niet tegen in mijn bed ’s avonds 🙂

    https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200910_97188036

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *