Bij Mai thuis

We hebben een tent opgezet waar iedereen in kan werken en spelen. Iedereen heeft zijn eigen kamer. Elke dag werken we een halve dag voor school. Bes en ik hebben een slakkenstad gemaakt. We zoeken alles op over slakken.

De eerste dag dat we thuis waren, zaterdag, zijn er twee lammetjes geboren. Eén wordt heel de tijd gestoten door het mamaschaap. Het andere mag doen wat het wil. Het ene lam is later geboren en daardoor mag het niet drinken bij de mama.

Het lijkt alsof het vakantie is. De zon schijnt heel hard. Dus we doen onze zomerkleren aan! Buiten is het wel koud.

8 thoughts on “Bij Mai thuis

 1. Dag Mai,
  Als je papa en mama die halve dag meester en juf zijn, hoop ik dat ze niet te streng zijn! Wel een beetje raar he, zo lang thuis werken…. Jullie slakkenstad en het opzoekwerk vind ik een super leuk idee! Benieuwd wat je er ons allemaal over kan vertellen! Warme groetjes, Wout

 2. Daar wordt goed gewerkt in Pellenberg! En ’t is er leuk ook precies, een tent waar jullie elk een kamer hebben. Ik werkte vandaag in de tuin. ’t Was inderdaad mooi weer, maar wel een beetje fris. Onder een steen vond ik wel 15 kleine slakjes. Toen wist ik nog niet dat jullie van alles over slakken willen opzoeken. Maar nu is het te laat om er een foto van te nemen, want de slakken zijn terwijl weg. Hopelijk vinden jullie nog veel over slakken en misschien andere kinderen ook. Straks zitten de slakken zeker aan de sla in de tuin! En onder de tent zitten de slakken gewoonlijk graag, of in natte plekjes bij rot hout en zo. Daaaaag.

 3. Dag Mai,
  Zoveel (nieuw) leven in jullie huis, dat zullen leuke ontdekkingen zijn allemaal! Jammer dat mama schaap haar lammetje wegduwt. Mag het lammetje ondertussen al drinken? Of wat gebeurt er dan, geven jullie een flesje?
  Wist je dat slakken ‘tweeslachtig’ zijn? Ze kunnen zowel een mannetje als een vrouwtje zijn. Het hangt er een beetje van af wie ze op hun slijmerige pad ontmoeten!
  Heel leuk die thuis-verslagjes!!!!!!!!!!!!!!

 4. Dag Mai,
  Vorig jaar is de mama van een lammetje gestorven. We hebben het lammetje moeten voeden. Toch is het lammetje klein gebleven. Nu is het lammetje een schaap, maar 2 keer kleiner dan de andere schapen. Hij zal altijd klein blijven. Hij is wel heel dik.

 5. Hallo Wout,
  We hebben ondertussen een trap van rekensommen gemaakt. Op de ijzeren trap hangen nu dus allemaal kaartjes met maaltafels en cijfers. Als we de trap op of afstappen moet we op elke trede het antwoord van de maaltafel op het kaartje zeggen. Ja, het is wel raar dat we heel lang thuis zijn. Mama en papa zijn niet te streng.

  Dag Daan,
  We hadden eerst heeeel veel slakken, daarna minder en minder en nu hebben we er nog maar zes. De anderen slakken slingeren nu rond in het huis, we weten ook niet waar. Een slakkenhuisje had ik kapot geknepen en daardoor is de slak dood gegaan. Ze hebbe geen Corona, want anders zou ik nu ook Corona hebben. Het gaat goed met de lammetjes, maar de ene wordt nog steeds gestoten.

  Dag Barbara,
  Het lammetje is ok, want het drink bij het mamaschaap. Papa heeft daarvoor een trucje zodat de mama het verplicht moet laten drinken. Mamaschaap is dan heel boos.

  Hallo opa Dijle,
  Het is heeeel leuk in Pellenberg. We spelen veel leuke dingen. Ik zal straks eens kijken of ik op jouw plaatsjes nog slakken vindt. Als de tent wordt opgeruimd ga ik onder de tent kijken en de slakken in onze stad steken.

  Hallo Jules,
  Onze schapen zijn ook heel dik. Binnenkort wordt hun wintervacht er af geschoren. Dan zien ze er wel weer mager uit.

  Veel groetjes iedereen! van Mai

 6. ik ben niet echt fan van slaken maar ik geef toe dat het wel een leuk ideé is
  EEN LANGN LEVEN DE GEITJES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ROSIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *