De uitdaging!

Wellicht hoorde je het al van jouw kind: we dagen jullie uit!
Haal je kinderlijke creativiteit terug van onder het stof, doorzoek huis-, tuin- en keukenkasten en ontwerp iets dat de overkant van de hal bereikt, boven of beneden :-).
Alles kan dienen: elastiekjes, fietsbanden, nylonkousen, katapultachtigen, zwevers, gemotoriseerden, parachutes, al dan niet geleid, friscostokjes, vuilzakken, propellers, krulspelden, gevleugeld of getorpedeerd… Als het maar vooruit gaat! Neem je tijd, we laten weten tegen wanneer we het test-event opzetten. Wat inspiratie vind je zeker op Pinterest of hieronder… Veel plezier!

Daedaelus & Icarus

Er was eens een man die Daedalus heette. Hij kon goed heel goed beelden maken. Het leek dat ze echt leefden. Hij was heel jaloers als er iemand zou zijn die de dingen beter kon dan hij zelf. [Louisa – Valerie]

Bij Daedalus woonde zijn neefje Talos. Talos was heel slim en handig, hij had een zaag uitgevonden en een pottenbakkersschijf. Daedalus was heel jaloers. Ze gingen samen wandelen en Daedalus duwde Talos van de muur en hij viel dood op de grond.
Daedalus ging hem begraven maar hij werd betrapt. Daarna ontsnapt hij en hij vlucht naar Kreta.[Rune – Max – Safiya]

Op Kreta woont er een minotaurus.
[Ada – Raven]

Daedalus bouwt een labyrint. Er worden elke keer 7 meisjes en 7 jongens in de doolhof gezet als eten voor de minotaurus.
[Mauro – Anton]

Daedalus en zijn zoon willen vluchten omdat de koning van Kreta hen misschien wil vermoorden want zij zijn de enigen die de uitgang kennen van het labyrint.
Ze maken vleugels met veren en was.
De papa zegt: opgepast Icarus, vlieg niet te dicht tegen de zon want dan smelt de was en stort je in de zee en vlieg niet te dicht tegen de zee want dan worden je vleugels nat en stort je ook neer. Vlieg in het midden.
[Finn – Blen]

Icarus vliegt toch te dicht bij de zon en hij stort in zee.
[Boris – Elmer]

De papa kijkt achterom en ziet enkel wat veren op het water drijven.
De zee waar Icarus in verdronken is, heet de Icarische zee.
[Lukas – Alice]