Dixit x

Regelmatig duiken er interessante onderwerpen op tijdens de praatronde. Wat gerichte vragen en je bent dan vertrokken voor boeiende leergesprekken. Af en toe zwijg je als leerkracht, omdat iets ook kinderlijk mooi kan zijn waar de ratio enkel afbreuk aan doet.
Zo ook wat dit kind zei, al kunnen we het na het weekend wel terug oppakken :-).

“We gaan dit weekend naar de Ardennen. Het kan zijn dat er daar linkse wolven zijn of rechtse. Linkse bijten, rechtse niet, of andersom. Een rechtse is een rechtse kat en loopt rechts, een linkse is een soort tijgerkat, die loopt links en de wolven lopen in het midden, wij ook als we wandelen.”

Spinachtig

In ons terrarium gaat het er soms wreed aan toe; spinnen eten elkaar op en de maden van Lukas hebben niet eens de kans om te ontpoppen tot vliegen. Ondertussen weten we al wel dat een spin 8 poten en 0 tanden heeft en dat de gemotoriseerde spinnen die we maakten niet echt spinnen zijn: ze hebben voelsprieten, werken op een batterij en zijn heel kwetsbaar, tijd voor wat EHBO met de soldeerbout :-).

Als God in Frankrijk

Als het wat mee zit, kunnen we dit schooljaar terug op driedaags kamp in het Molenhuis in B├ęrismenil. We hebben alvast gereserveerd van 2 tem 4 juni 2021. Er kunnen enkele ouders mee (kokkerellen, begeleiding bij spelen, nachtwacht,…). Kandidaten kunnen een mail sturen naar de klas. Bij teveel kandidaten wordt er geloot.

Spinnenhotel

We zijn voortaan met een pak meer in de klas ­čÖé !
Ons hotel is af, nu is het afwachten tot ze een web maken, drinken uit de spons, elkaar misschien verorberen en wie weet…eitjes leggen! Eerstdaags kweken we alvast maden, kwestie dat ze niet verhongeren. Wordt vervolgd!

ik wou

In de klas lazen we een boek over een jongen die gepest wordt. Op een dag ontmoet hij een heks en mag hij een wens doen…en het wordt een joekel van een wens!
Spreekstof genoeg over pesten en wensen…