Onze Romeinen

Als ik een (Romeinse) god was….

We zagen in de klas dat de Romeinen voor alles wel een god hadden…. Tijd om ons als een god te bedenken….

Stan is de god van de sport.
Als mensen sporten, straf ik door het te laten regenen.  Helpen doe ik door het goed weer te laten zijn. Soms geef ik mensen kracht. Valsspelers krijgen een schok van mij!

Lotte is de god van het snoep.
Ik straf door vergiftigde snoepjes te geven. Ik help mensen door een geluk-snoepje te geven. Met zo een snoepje ben je een jaar gelukkig.

Theo is de god van het onzichtbare niks. Daarom heb ik geen lijf.
Theo straft mensen door putten te maken waar mensen in vallen.
Theo helpt mensen die gepest worden door de pestkoppen schrik aan te jagen.

Leo is de god van het hout.
Leo straft mensen door bijvoorbeeld mensen in een stuk scherp hout te laten stappen. God Leo kan helpen door houthakkers hout te geven dat in de kachel nooit opbrandt.

Feebe is de god van de liefde.
Mensen help ik door een pijl in hen te schieten en dan worden ze verliefd. Ik kan ook slechte pijlen afschieten zodat mensen op elkaar boos worden.

Lancelot is de god van de kracht. Ik help mensen door de slechten te doden of door de zwakkeren sterker te maken. Slechte mensen kan ik ook slap maken.

Colette is god van de dieren. Ik help hen door ze gezond te maken. Stoute dieren die lieve dieren willen opeten zoals een vos en kip, laat ik hun vel heel hard pikken.

Kaat is de god van de bloemen. Ik help de bloemen met mijn toverstaf. Ik laat de bloemen groeien.
Als mensen niet goed zijn voor de bloemen, strooi ik poeder over hen zodat ze een uur blijven stilstaan.

Alexander is de god van lego. Ik ben er voor de kinderen die iets willen bouwen. Ik help hen. Als ik straf, dan zorg ik dat hun bouwwerk instort.

Fabio is de god van liefde. Ik maak de mensen blij en verliefd.

Bruna is de god van de cactussen.  Als mensen niet goed voor de cactussen zorgen, dan zorg ik dat de mensen zich prikken.

Flora is de god van de toverkracht. Ik help mensen en maak hen terug blij.
Bij ongelukjes zorg ik dat er eigenlijk niets gebeurd is.

Nicoletta is de god van de school.
Ik help de kinderen in de school om goed te laten leren. Ik straf de kinderen nooit.

Jordan is de god die in de lava woont. Als het daar te heet is, kan ik bliksems toveren, hij is dan boos op de mensen.

Sarah is de god van de perfecte natuur. Ik draag een konijntje op mijn schouder. Ik kan mezelf in een dier veranderen. Voor de mensen doe ik niets slecht. Als ze een huisdier willen en ze bidden voor mij, dan zorg ik ervoor!

Tobe is de god van de elektriciteit. Mijn hoofd zit vol lampen. Ik kan mensen straffen door de stroom te laten uitvallen.

 

Romeinse mozaïek

Aan een echt schilderij wagen we ons nog niet maar deze mozaïek-bloempotjes zijn alvast een mooi begin! Deel 2 werken we af na de ODD!

Verjaardagsatelier: brood bakken!

Annelies (theo) leerde de hele klas overheerlijke broodjes bakken, getooid met zelfgemaakte eiersla! Een atelier (en een resultaat) om je vingers af te likken!