Zelf lente maken!

Gisteren toonde Marleen ons hoe we van witte tulpen een kleurrijk boeket konden maken…. Voor en na (24 uur later).

De tweeling (Alexander)

Er was eens een ninja die krachten had. En bijna elke dag moest hij vechten. En dat was niet alles hoor. Op een dag was er iets heel anders. Hoor, toen moest hij tegen twee slechteriken vechten. De ene slechterik noemde Lord Garmedon en de tweede noemde Pifhor. Lloyd wist niet wat hij moest doen maar toen had hij een idee. Hij maakte een machine die jezelf kon verdubbelen. Hij had het direct geprobeerd en het was gelukt. De twee slechteriken liepen weg.

Toen zagen de twee slechteriken elkaar. Ze vertelden dat de groene ninja achter hen aan zat. De twee slechteriken zeiden dat er twee groene ninja’s zijn. Hoe is dat gebeurd? Ze weten het niet. Ze moeten het te weten te komen. Ze gaan het in de nacht onderzoeken. Hoe gaan ze dan binnen geraken? Langs de deur natuurlijk. En hoe laat doen ze het? Half negen natuurlijk. En hoe denken ze dat te gaan doen? Dat weten ze niet. Ze denken dat ze dat met een auto moeten doen.

Lloyd was alleen aan het slapen want zijn vrienden waren op vakantie. De vrienden kwamen terug van vakantie en klopten op de deur. Lloyd vroeg zich af wie zo laat op de deur klopt. Lloyd deed de deur open. Hij zag zijn vrienden, liet ze binnen en deed de deur dicht. Hij vergeet de deur op slot te doen.

De slechteriken gingen met de auto naar Lloyds hoofdkwartier. Ze geraakten dus gemakkelijk binnen want de deur was niet op slot en Lloyd was vergeten om de camera aan te zetten. De slechteriken moeten lang zoeken naar de machine om te verdubbelen. En dan kijken ze in de kelder en daar vinden ze de machine. Dan horen ze plots iets. Het is de tv want het was al ochtend ondertussen. Toen hoorden ze iemand naar de kelder gaan. Het was Kai die de champagne kwam halen. De slechteriken konden zich juist op tijd verstoppen.

Cole was een val aan het zetten met bommen. De val werkt als volgt: de bommen staan aan de ene kant en aan de bommen zit touw en als iemand op het touw stapt dan ontploffen de bommen. En zo stapten de slechteriken op het touw en ontploften de bommen en waren ze dood.

En Zane, hij is zijn onder water test aan het doen. Zijn record was 65 uur en 50 minuten. En Jay, hij is aan het trainen. En Kai, hij is met zijn brommer een toer aan het doen. En Lloyd, hij kijkt tv. En sense Wu, die is zijn ochtendwandeling aan het maken. En die tweede Lloyd, die is gestorven door te hard te lachen want hij had zijn kleren uit gedaan en hij had in de spiegel zijn poep gezien. En dat was het einde

Naar het museum van oude beroepen

Kaat en Flora gingen bij de grotten van Han naar een museum over oude beroepen.
Ze trokken twee foto’s van een oud beroep. Wie raadt over welke beroepen het gaat?