Naar de abdijmolen

We gingen op bezoek in de abdijmolen en kregen er van een fantastische gids én een sympathieke molenaarsknecht een glasheldere uitleg over hoe vroeger meel gemaakt werd. Een aanrader!
Nadien wandelden we ook even langs het mooie kerkhof…

Functioneel schrijven

Niets zo leuk als de eerste pennenvruchten van de eerstejaars. Geen enkele oefening is zo goed als die waarbij het schrijven ook functioneel is: boodschappenlijstjes, recepten, postkaarten, … Hierbij Theo’s recept van zijn ‘pizzsa’ 🙂

theo

Verjaardagsatelier: pizza’s maken!

Voor de verjaardag van Theo trokken de kinderen vrijdagvoormiddag onder leiding van chef Annelies hun koksmuts aan. De pizza’s zagen er heerlijk uit én ze waren om je vingers van af te likken!

Als ik de schepper was….

We lazen in de klas al heel wat gekende en minder gekende, soms vreemde scheppingsverhalen…. Maar wat als we zelf de wereld zouden kunnen scheppen….

De prins wil op reis

De prins wil op reis.

Er was eens een prins die op reis wou maar dat mocht niet van zijn papa, de koning.

In de nacht sloop hij weg. Na een tijdje kreeg hij honger en dorst.
Toen zag hij een huisje en hij klopte aan de deur. Er deed iemand open. Het was een heks die open deed. Ze was boos omdat ze gewekt was en daarom veranderde ze de prins in een raaf.
De raaf vloog weg. Zeven jaar later was de betovering voorbij en de prins werd weer mens. En hij wandelde verder.

Na een tijdje wandelen kwam hij een ridder tegen. En de ridder vroeg: gaan we vechten? De prins zei ja. Hij pakte zijn zwaard en hij begon te vechten. Na een uur was de ridder al dood. De prins viel in slaap want hij was moe. Toen hij wakker werd lag hij in het kasteel.

Seb