Wat was er eerst…

‘de kip of het ei’ vroeg Lune zich af. Er werd al duchtig over nagedacht. Enkele indrukken vinden jullie in de tekeningen van de kinderen. Misschien kennen jullie het antwoord wel?

Carnaval

Vrijdag is het carnaval!

Veel kinderen / volwassenen vinden het dan leuk om zich te verkleden en zo in stoet door de straten te trekken.  Dat wil niet zeggen dat we van iedereen verwachten dat even leuk te vinden! Kinderen die hier niet zoveel voor voelen, kunnen vanaf 15 u ook terecht in de opvangklas bij Wout/Hanne. We gaan daar op een andere, gezelligschappige manier de vakantie in!
Veel plezier iedereen en een fijne vakantie!

De Altijdlek

altijdlekDe Altijdlek was een boot die een schat wilde terugbrengen. Op een dag zonk de Altijdlek maar gelukkig was er in de buurt van de Altijdlek een  ander schip. De anderen lieten hun anker zakken tot op de bodem. Ze hielpen de mensen uit het water. Ze willen terug vertrekken maar het anker zit vast. Duikers doen een zeepak aan. Ze zagen de ketting van het anker door. Als ze terug boven zijn, vraagt de kapitein waar het anker aan vast zat. Aan het andere schip, zeiden ze en we hebben schatten gezien. Ze pakken lampen mee en moeten de schatten van de kapitein boven halen.
Ze halen de schatten boven en ze geven ze terug aan de piraten van de Altijdlek. Waarom hebben jullie zoveel schatten vroegen ze. Die schatten zijn niet van ons. We brengen ze terug naar de kinderen van Schrik en Vreze. Wij zijn ninja’s zeiden Seb en Lucas en wij moeten ook 1 schat terugbrengen. Toen vertrokken ze samen naar de kinderen van Schrik en Vreze.

Lucas

De andere fee

 

hazeltek

Er was eens een fee die anders was dan alle andere fee√ęn.
Ze sloten haar allemaal  uit  en dat vond ze niet leuk.
Op  een dag was ze jarig. Ze had iedereen uitgenodigd maar niemand wou naar haar feest komen. Ze vond dat niet leuk.

Er was een nieuwe fee in fee√ęnland komen wonen. Die wou wel naar haar feestje komen. De nieuwe fee was van dezelfde soort als zij. Ze vierden dus samen feest.

Tijdens het feest kwam er plots een schaduw op hen af.
Het was de baas van fee√ęnland. Die vond dat de twee fee√ęn niet in fee√ęnland konden blijven en ze werden weggestuurd.
Dus gingen ze weg . Ze pakten de trein en reden het land uit.
Ze reden en reden en  tenslotte kwamen ze in Zwitserland.
Ze zochten een huis. Opeens zien ze  een huis dat ze allebei mooi vinden. En daar gingen ze wonen.

Hazel

De Nooitlek

seb

De Nooitlek is een boot en hij zit in een zware storm. De boot zinkt. De boot zat vol schatten en de schatten vielen in het water.  Ineens zien de mensen die in het water liggen de boot van Vikie de Viking. Ze willen wel komen helpen maar ze weten niet hoe.
Er was nog niemand verdronken maar plots was  er wel  een  haai  aan  het  rondzwemmen. De mensen waren bang.
De haai zoekt eten want hij heeft honger. Iedereen probeert weg te zwemmen maar ze zijn te laat. De haai heeft hen gezien. De haai zwemt heel snel op hen af maar als hij daar is, zijn alle mensen weg. De mensen zijn net aan land geraakt.  De haai zwemt en zwemt en hij ziet de boot van Vikie de Viking. Hij bijt een gat in de boot. De boot zinkt, de mensen springen in het water en hij eet ze op.

Daarna valt hij in slaap. Toen de haai wakker werd, lag hij in een net met andere vissen. Hij dacht dat hij geluk had omdat hij veel vis kon eten maar hij had nog niet door dat hij aan het opdrogen was en dood zou gaan.
Toen hij dood was, hadden ze de haai al verkocht.

Seb

LetterfilmpjesJe kan niet lopen zonder eerst te leren stappen. Om ‘schrijfsels’ uit je pen te toveren moeten dus ook eerst de letters en de letterverbindingen gekend zijn.
Elk jaar rollen er vragen binnen over hoe wij de letters schrijven.
Een handig hulpmiddeltje zijn daarvoor de letterfilmpjes!
[In combinatie met ons schrijfblad, de ideale oefening.]