Play the game!

Tafelspelletjes beu? Tijd voor wat leerrijke varianten.
In primeur: ook de Techmobiel-site herbergt enkele zeer zinvolle games! We probeerden in de klas vandaag ‘ Krijg de bal in de emmer’ uit. Spanning, creativiteit en luidop brainstormen alom!
Klik op het Techmobiel-logo en daarna op ‘spelletjes’ in het menu!

Enquête rapport

Graag had ik jullie mening of je het rapport op papier of liever digitaal krijgt (kostenbesparend, milieuvriendelijker). Voor de ouders van de eerstejaars: er zijn in de loop van elke graad 4 rapporten, telkens in januari en juni. We bespreken de resultaten van deze korte enquête op de deelgroep. Gelieve 1 keuze aan te vinken (1 stem per ip-adres). (Deze enquête wordt ook op papier meegegeven aan kinderen zonder internetverbinding).

Het rapport digitaal of op papier?

Ik kus mijn kussen


In de taalles ging het vandaag over
woorden met twee betekenissen.
De vliegen vliegen weg over de weg
maar er was ook een bij bij…

Nu vroegen we ons af of er ook woorden zijn met drie betekenissen?
Zelf vonden we er nog geen. Wie helpt?

De eerste minuten van 2013 in de nog niet gestarte praatronde

Gelukkig Nieuwjaar! Als we nu in 2013 zijn, wat was dan het jaar nul?
De oerknal? De geboorte van Jezus?
Wie is Jezus? Dat is de zoon van Jozef. Nee, ik denk dat Jezus de zoon is van God. Ik denk dat God de papa is van Jozef ofwel bestaat ie gewoon niet.
Waar heb je al eens gehoord over Jezus en God?
In de mis. Wat is dat? Dan komen mensen in een kerk samen als er iemand dood is. Ja, ook met feesten zoals Kerstmis, Pasen en Sinterklaas. Wat doet men tijdens een mis? Ze vertellen dingen over Jezus, God en over de bijbels. Er wordt ook gezongen. Ik ken een liedje. (Anne-Milie zingt een prachtig Onze Vader). Ik ken ook een liedje dat de mensen in de mis zingen om vrolijker te worden. (Jeanne zingt Hallelujah van Leonard Cohen).  Toen mijn opa gestorven was ben ik naar de mis geweest. Er was een piano met stokken aan waar de noten uitkwamen. Iemand van de kerk gaat er ook rond om geld te krijgen voor de armen. Ze gaan ook rond met speciaal brood, een moesti. Nee, dat heet een hostie maar dat krijg je pas na je eerste communie. Mijn opa heeft oma toen ze dood was in het vuur gestoken om de botjes in zijn tuin te begraven. Ja, je kan in de grond gestoken worden maar ook uit een helikopter in de zee gegooid worden. Ik denk dat ze eerst je ogen en zo uit je hoofd halen. Was dat zo niet heel lang geleden in Egypte toen ze de doden bewaarden als een mummie?  Ik wil liever ook zo begraven worden als een mummie. Ik ook, ik ook, ik ook…

Ok, volgende van het blad (voorlopig).