Over de ramoekakoe-uil, de spinvlin en andere insecten…
Mijn insect spuwt een klodder op een spin met haren en het grote insect laat een wind en dan loopt hij heel hard weg.Het regent en de zon ging onder achter de bergen. In de nek van het insect leeft een klein insect met een paraplu op zijn hoofd. Dit insect heet de Lange Windenlater.
Gijs

De rare libelvlooi is zo raar dat ie soms op mensne plast. Dat is zijn eerste wapen maar hij heeft ook een wrattenlaser en een laseroog. Zijn laatste wapen is een spierballenuittrekker.

MauroDe kattengodin is zo mooi dat ze de vijanden verblindt. Ze kan sterren schieten en licht. De krulstaartpauw is heel zeldzaam, je vindt hem alleen in Afrika. De lieveheersolikat kan vliegen met haar oren. Ik heb ook een visspringkonijn, een hamerkoningspin, een olifantmier en een Megaajuinvlinder. Dat is een ajuin met een heldenpakje en de vleugels van een vlinder. Als laatste is er ook de keveroctopus.
Kaat

Dit is Koekie, hij kan goed springen en praten zoals een mens. Hij heeft veel vrienden.
SarahMijn insect is dodelijk, het is een dodelijke draak. Hij kan gif spuiten langs zijn buik en mond. Zijn staart kan je onmogelijk aanraken door de stekels.
Loïc
Deze kever heeft zes verschillende vleugels, één gebruikt hij alleen als er gevaar is. Hij heeft 8 paar poten. Hij noemt de neushoornviergevleugeldekevervliegendhert. Er is ook een neushoornkever met grijpende handen.
JaitseOp mijn tekening staat een Spinvlin. Dat is een vlinder met vier spinnepoten.
Er is ook een korups. Zij heeft vier poten, ze kan vliegen, ze heeft oren als een konijntje.Het lieveheersbeestjespaard is een insect dat kan vliegen en ze heeft veel stippen. Er is ook een libellefant die opctupuspoten heeft, gestippelde ogen en de buik van een vlinder. De kokgiraf is het laatste insect met vleugels van een libelle en giraffepoten.
FemkeHet dodelijke doodshoofd is een insect met giftige stekels, hij vliegt en aliëns willen hem vangen omdat hij zo zeldzaam is.
MiroMijn insect is een lieveheerbeestjeskat en een lieveheersbeestjeskaalhoofd. Er is ook een ramoekakoeuil die ze opeet. Ze kunnen superhard lopen en vliegen. Ze leven onder de grond, behalve de uil, die woont in een huis van een mens. Er is ook de steekbij, als die jou prikt, ben je dood.
TessaDe zespotige poes is een insect dat mensen heel hard kan stampen. Het andere is een spookhoorn, die prikt met zijn hoorn in de mensen hun hart.
Anna
Mijn insect heet de bommenvliegkever. Hij heeft een heleboel wapens om zich te verdedigen: een piemelkanon, een vleugelkanon, laserhaar, hypnotiseerogen, kleverig snot en heel wat gekke bekken.

RobbeDe katkok kan vliegenen koken, ze leeft in de keuken.
De Siamese Mier moet altijd kiezen welke kant ze op moet gaan.
Langnek is een insect dat een nek heeft van een mens en kan in het donker kijken. Olie-angel is een olifant met een hele lange staart en een angel. De grote zus van katkok is cool en gaat altijd naar fuiven.
De robotprinses leeft overal en doet alles voor de mensen.Het wormooginsect kan heel ver kijken en overal. De Vijfpoter is een olifant met 5 poten. Lichtje is een volwassen insect dat nog niet kan lopen door haar lange staart. De Sleutel en het Sleutelgat helpen alle andere insecten die uitgevonden zijn.

Enorah

Mijn insect is een Scietosect. Het leeft in Zuid – Canada. Het eet gestoofde griet, dat is een soort vis. Het kan schieten en als hij een pijl in zijn poep krijgt, dan komt die er langs voren terug uit.
WolfDe donderwolken kunnen zich goed vermommen als lieveheersbeestjes. Het zijn insecten die het kunnen laten regenen.
AlexisOp de tekening staat hoe mijn raar insect opgroeit. Ze heet Rupsa.
Het kan heel snel vliegen, 1000000 km/u. Rupsa kan tot in het midden van de wereldbol graven en hij kan vuur spuwen. Hij eet zelf andere insecten zoals bijen maar ook zijn eigen kindjes. Zijn lievelingseten is een vlinder.

Saule