Onze schoen…

De kinderen stelden voor om morgenavond hun schoen te zetten in de klas. Ze wisten beter dan mij hoe je die brave man uit Spanje kan plezieren. De kinderen spraken onderling af wie wat meebrengt (bier, sigaar, stro,…:-)
De Sint zal ongetwijfeld graag langskomen!

Al zijn eendjes…


Een van de boeken die we onlangs wonnen, is ‘Al zijn eendjes’, een mooi prentenboek over een vos die de eend beter wil leren kennen, haar ei meeneemt om er roerei van te maken maar voordat het zover is, oog in oog komt te staan met een kuiken dat hem papa noemt…


Naast de klasdeur vind je schrinkelminiatuurtjes over dit verhaal van de hand van jullie kinderen.

Champignon-verantwoordelijke.

We zetten de doos met compost met sporen van paddenstoelen op een kier zodat de zwamdraden enkele dagen kunnen groeien.
We pakken een halve liter water.

In het zakje dekaarde prikken we 5 gaatjes aan elke kant en dan leggen we het zakje 10 minuten in het water.


We laten het water eruit lopen.

We mengen de dekaarde met de compost.

We leggen het deksel dwars op de bak en laten de bak een week staan totdat je zwamdraden ziet in de aarde vanboven.


Nu hebben we de bak in de kelder gezet want de zwamdraden groeien door de aarde. In de kelder is het niet zo warm. Vanaf nu houdt de champignon-verantwoordelijke de aarde in de bak vochtig met een plantenspuit en wachten we tot de champignons beginnen te groeien.

Gezocht!

Maandag 29 november gaan we met de eerste graad schaatsen. We zoeken vervoer (vertrek om 13.15 u) en ouders die mee willen begeleiden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Skype met Sarah in Pakistan!


Vandaag hebben we Sarah gesproken en terug gezien! Ook al zit ze een paar duizend kilometer verder, we keken rond in haar huis, op de straat waar de schapen voor het feest van morgen al klaar stonden en we bestookten haar met vragen.
Als je zelf wil Skypen met Sarah, woensdagnamiddag of tijdens het weekend…dat zou leuk zijn! Denk er wel om, tijdens onze praatronde om 9 u, was het ginds 13u na de middag…Skypen kan op het adres khadijaarsalan. Veel plezier!

Huistakkenwerk

De deur waait open -een kwartier na de speeltijd – en twee glunderende kinderen verwoorden hun enthousiasme in de zin ‘ Wij hebben een voorstel!’.
De rest van Tessa’s en Anna’s idee hoor je wel van je eigen kind. We hebben dus veel ‘blote takjes’ nodig, niet dikker dan een pink en niet langer dan een arm! Alle hulp is welkom!