Beestenboel!


Vorige week gingen we naar het bos en we kwamen daar wel hele rare beesten tegen: een lako, een flamingaai, een bidhoorn, struisvogelkippen enz. Je vindt de foto’s  van deze dieren in ons online fotoalbum. Wat deze dieren zo speciaal maakt, vind je onder de foto.

Tessenderlo, here we come!

Donderdag 28 en vrijdag 29 oktober trekken we met de eerste graad naar het Jagershuis in Tessenderlo. Per klas kan er 1 ouder mee voor de ondersteuning ter plaatse.
Wie wil, kan, heeft zin? Aan de thuisblijvers wordt gevraagd om je cullinaire troeven uit te spelen en uiteraard zoeken we ook vervoer voor de heen- en terugweg. Er komt eerstdaags een blad aan de klasdeur met die dingen waarvoor we jullie hulp nodig hebben.

Tutorlezen

Op de rode data organiseren we het tutorlezen, telkens van 15.30 u tot 16.00 u. Het eerste trimester houden we het tutorlezen eenvoudig, daarna gaan we wat variëren op hetzelfde thema. Deze maand zijn er door uitstappen en het kamp slechts 2 leesmomenten. Alle nodige uitleg volgt. Als je een datum kan, post dat even hier en dan word je naam in de kalender ingevoegd.(Klik op een rode dag en je ziet wie reeds begeleidt.)

De volgende data staan nog open:
oktober: 21 – 25
november: 8 – 11 – 15 – 18 – 22- 25 – 29 

Verjaardagswensen!


Gisteren was Sarah jarig! We hebben gesmuld van overheerlijke taarten zoals ze in Pakistan op de feesttafel verschijnen!
Een verjaardagsliedje uit Pakistan kenden we niet dus werd het ‘Lang zal ze leven’.
We vroegen ons wel af hoe je ‘gelukkige verjaardag’ zegt in het Urdu en Tessa haar papa zou het wel weten in het Italiaans, de papa van Enorah in het Arabisch en iemand misschien in een andere taal?

Gezocht!


Via Alexis kregen we onlangs heel wat botjes te zien van een muis. Het zou leuk en leerrijk zijn als we zelf eens een braakbal konden ontleden. Bij deze dus de vraag of iemand weet waar we er eentje zouden kunnen vinden…

R.I.P.

Vandaag hebben we een bonte specht begraven in de tuin. We hebben een groot kruis op zijn graf gezet want… we zijn benieuwd wat we daar binnen enkele maanden zullen terugvinden!