Meer moois…

klaswout_link2

Ook de kaartjes van klas Lin-Katleen en klas An kan je nu in ons e-cardsysteem vinden!
Zo krijg je een voorproefje van de nog mooiere papieren versie maar ook virtueel doen ze het goed: op 1 week tijd werden al 139 e-cards verzonden!
Je vindt ze allemaal hier
.

klaswout_an7

Ons gedichtje.

klaswout_gedichtendag2010

We lazen vandaag de Haïti-krant in de klas. In elke boekentas zit er een exemplaar (cadeautje van Karin, merci…). En omdat het vandaag gedichtendag is, maakten we rond het thema met de hele klas ook een gedichtje…

de aarde beeft
pijn, geschrokken en doodsbang
maar op het strand,
kriebelend plakt het warme
zachte zand.

een vulkaan barst uit
ik voel me bang en klein
maar als ik in aarde graaf
en speel met beestjes en kriebelende
kleuren voel ik me groot

de aarde
vol leven
en soms zoveel dood

 

Help Haïti!

klaswout_help

In onze en andere klassen schieten kinderen uit de startblokken om hun steentje bij te dragen tvv Haïti. Samen met andere klassen plannen we oa een ‘speelgoedbeurs’, een kaartjesverkoop, tombola,… Heb je overdag tijd om deze ideeën mee vorm te geven?
Graag een mailtje naar de klas! Bedankt alvast!

[Meer nieuws volgt deze week nog in een aangepast Briefke]

De koningskikker.

klaswout_kaattek
Met de vrije tekst van Kaat deden we vandaag in het tweede leerjaar tekstbespreking! Dit is het resultaat. De originele versie zie je onderaan de tekst.

De koningskikker.

Er was eens een prinses. Ze had een gouden bal. Ze speelde met de bal. Op een dag viel de bal in de bron en plots verschijnt er een kikker en de kikker zei: niet huilen, ik haal je bal er wel uit op voorwaarde dat je mijn vriendin bent…

Kaat

klaswout_kaatschrift

Actuaboek!

Image
Het is er weer, ons actuaboek. (cfr deelgroep). Alles kan, foto’s, tekeningen, krantenknipsels,nieuws van aan de andere kant van de wereld of van in je eigen straat… Siel bijt de spits af.

Een post van Wouter!

Image

Terwijl wij voor de kachel liggen te dromen van de lente, zat Wouter blijkbaar in Italïe. Hij stuurde ons een leuke link door om eens rond te keuvelen tussen de ruïnes van Pompeii. Probeer het eens uit! Hier vind je het.

Direct ook een vraagje voor jullie van Wouter:
Waarom liggen die gekke stenen op straat?

We bekijken het sowieso morgen ook eens in de klas en ook met Google Earth vliegen we eens tot in de krater van de Vesuvius.

Image

Zeg het met een kaartje!

klaswout_writing

Na de deelgroep bleef (oa) nog even het stimuleren van het schrijven hangen. Een mogelijkheid, los van de vrije teksten, correspondentie en functioneel schrijven, vind je voortaan ook op onze blog: zeg het met een virtueel kaartje.
Jullie krijgen er allemaal eentje in je postvak in! Veel plezier ermee!

Je vindt het hier.

 

Vrije tekst: de zeemeermin. (Siel en Lena)

klaswout_averhaallena
Lena en Siel schreven samen een tekstje, elk om beurt een lijn…en dat is het resultaat:

Het betoverde meisje

In de zee daar woont een zeemeermin die heel speciaal is want ze kan vliegen en ze kan natuurlijk ook zwemmen. [Siel] Dit kindje heeft een zeemeermin gezien en nu wil ze er zelf een zijn. Ze wil in de zee springen. [Lena] De zeemeermin heeft al een vis terug levend gemaakt maar op een dag gebeurt er iets heel ergs omdat de haaien al de vissen willen dood doen. [Siel] In de zee zag het kindje een zeemeermin. Wil je mij in een zeemeermin veranderen, vroeg het kindje? [Lena] Ja, zei de zeermeermin. [Siel] Je weet dat zeemeerminnen niet boven water kunnen dus ze zag haar mama nooit meer terug.[Lena]

klaswout_averhaalsiel