Bazel, 25 februari 2009.
Geachte,
Langs deze weg willen we u en uw familie graag nog eens hartelijk danken voor
uw steun aan Make A Wish Vlaanderen be. Dankzij u is Lynns hartenwens:
een Make over, uitgekomen. Het was een ongelofelijk mooie dag vol
prachtige momenten, die we allemaal koesteren.
Onvergetelijke
dag voor Liesje, haar zus, broer en de rest van de familie, waar nog
lang over zal nagepraat worden. En waar nog veel terug aan gedacht zal
worden.
Dankzij jullie hebben we van Lynn haar wens iets onvergetelijks kunnen maken.
Zo werd haar droom in realiteit nog mooier dan ze zelf had verwacht.
Nogmaals hartelijk dank
Het wensteam van Lynn
Natalie, Willem en Ann
Maandelijks archief: februari 2009
Het Muhka in beelden.
Optredens Palestijnse circusschool!
Optredens in Doornik [7 en 8 maart 2009], Charleroi [11 en 12 maart], Marche – en Famenne [14 maart], Brussel [16 maart], Leuze-en-Hainaut [18 maart].De volledige opbrengst van de optredens gaat naar de Palestijnse circusschool!
Meer info vind je hier.
Goed-gevoel-machine.
Dinsdag 10 maart vertrekken we om 8.45u stipt naar deze spectaculaire machine!
De goed-gevoel-machine confronteert kinderen op jeugdige leeftijd met aanvaardbaar of onaanvaardbaar gedrag. Tijdens de intro vertelt animator Victor aan de kinderen dat hij een spectaculaire machine gemaakt heeft waarmee het “goed gevoel†kan worden gemeten. Als je onder de machine plaatsneemt en aan iets goeds denkt, kleurt de bol bovenop de machine groen. Bij onprettige gedachten kleurt de lichtbal rood. Bovendien kan de machine gedachten lezen en deze projecteren op een scherm. Bij afloop krijgen alle kinderen een miniatuurversie van de machine, een hulpmiddel in de klas om pestsituaties te beoordelen.
Shourba ads op vraag van Vera!
Voor 6 personen:
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 grote tenen knoflook, in plakjes
1 grote stengel selder, fijngesneden
2Â fijngesneden wortels
2 koffielepels fijn gemalen komijn
1 koffielepel koriander
350 gr rode linzen
2 liter kippen- of groentebouillon
zeezout en versgemalen zwarte peper
1.Verhit de olie in een diepe pan en stoof hierin de ui, de knoflook en de selder al roerend tot alles wat zachter is geworden.
2.Voeg de kruiden en de linzen toe en schep ze enkele minuten om.
3.Voeg de bouillon, zout en peper toe.
4. Breng alles aan de kook en kook de linzen in ca 45 minuten bijna stuk.
Je kan het geheel pureren maar dat hoeft niet echt. Eventueel kan je ervoor zorgen dat er in de kippenbouillon nog stukjes vlees zitten. De soep is helemaal af met heerlijke knoflookcroutons… Smakelijk!
Dikke truiendag en (h)eerlijk ontbijt!
Voor nu en nog heel lang!
Hartelijks,
Zelfs kloklezen kan je online leren!
Met het risico dat ik als leerkracht overbodig word, een nieuw rekenspel.
Je kan de moeilijkheidsgraad zelf instellen en kiezen tussen een analoge of digitale klok… Veel plezier! Je vindt de online oefening hier.
Ons project in het nieuws!
Een tip van Anthe…merci! De mummie onder de scanner… Het nieuwsbericht vind je hier.
Met de farao’s aan tafel!
Wat heb je nodig?
225 gr sesamzaad
125 gr zelfrijzende bloem
150 gr kristalsuiker
2 eieren
1 koffielepel oranjebloesemwater
2 soeplepels honing
1. Rooster het sesamzaad in een droge pan op een zacht vuurtje en blijf roeren tot het goudbruin is. Dit duurt ongeveer 7 minuten. Schep het daarna in een kom en laat het afkoelen. In diezelfde pan doe je daarna de bloem die je ook op een zacht vuurtje ongeveer 5 minuutjes lichtbruin laat worden. Daarna schep je de bloem in een kom.
2. Doe het afgekoelde sesamzaad in een koffiemolen en maal het tot het bijna poeder is. Doe dit gemalen zaad bij de bloem, voeg er ook de suiker bij.
3.In het midden maak je een kuiltje en je voegt er de losgeklopte eieren bij, het oranjebloesemwater en de honing.
4.Kneed alles tot een goed deeg.
5.Daarna kan je bolletjes deeg rollen, zo groot als een okkernoot en de bovenkant dop je in niet geroosterd sesamzaad.
6.Leg ze allemaal op een bakplaat (met bloem bestrooid of op bakpapier) . Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen is zodat ze tijdens het bakken nog kunnen rijzen.
7. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 a 20 minuutjes totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.
8.Smakelijk