Brief van Make a Wish!

Bazel, 25 februari 2009.

Geachte,


Langs deze weg willen we u en uw familie graag nog eens hartelijk danken voor
uw steun aan Make A Wish Vlaanderen be. Dankzij u is Lynns hartenwens:
een Make over, uitgekomen. Het was een ongelofelijk mooie dag vol
prachtige momenten, die we allemaal koesteren.


Onvergetelijke
dag voor Liesje, haar zus, broer en de rest van de familie, waar nog
lang over zal nagepraat worden. En waar nog veel terug aan gedacht zal
worden.Dankzij jullie hebben we van Lynn haar wens iets onvergetelijks kunnen maken.
Zo werd haar droom in realiteit nog mooier dan ze zelf had verwacht.Nogmaals hartelijk dank


Het wensteam van Lynn
Natalie, Willem en Ann

Goed-gevoel-machine.

Wout_ggm
Dinsdag 10 maart vertrekken we om 8.45u stipt naar deze spectaculaire machine!

De goed-gevoel-machine confronteert kinderen op jeugdige leeftijd met aanvaardbaar of onaanvaardbaar gedrag. Tijdens de intro vertelt animator Victor aan de kinderen dat hij een spectaculaire machine gemaakt heeft waarmee het “goed gevoel” kan worden gemeten. Als je onder de machine plaatsneemt en aan iets goeds denkt, kleurt de bol bovenop de machine groen. Bij onprettige gedachten kleurt de lichtbal rood. Bovendien kan de machine gedachten lezen en deze projecteren op een scherm. Bij afloop krijgen alle kinderen een miniatuurversie van de machine, een hulpmiddel in de klas om pestsituaties te beoordelen.

Shourba ads op vraag van Vera!

Voor 6 personen:

2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 grote tenen knoflook, in plakjes
1 grote stengel selder, fijngesneden
2 fijngesneden wortels
2 koffielepels fijn gemalen komijn
1 koffielepel koriander
350 gr rode linzen
2 liter kippen- of groentebouillon
zeezout en versgemalen zwarte peper

Wout_linzen

1.Verhit de olie in een diepe pan en stoof hierin de ui, de knoflook en de selder al roerend tot alles wat zachter is geworden.

2.Voeg de kruiden en de linzen toe en schep ze enkele minuten om.

3.Voeg de bouillon, zout en peper toe.

 

4. Breng alles aan de kook en kook de linzen in ca 45 minuten bijna stuk.

Je kan het geheel pureren maar dat hoeft niet echt. Eventueel kan je ervoor zorgen dat er in de kippenbouillon nog stukjes vlees zitten. De soep is helemaal af met heerlijke knoflookcroutons… Smakelijk!

Wout_koriander

Voor nu en nog heel lang!

De reden waarom ik jullie dit mail, is dat Voor nu en nog heel lang werkelijk een verrukkelijk boek is geworden. Prachtig uitgegeven, harde kaft, mooi papier, leeslintje, en vooral: bijna 260 blz. zelfleesverhalen, voorleesverhalen, versjes, illustraties, briefjes, liedjesteksten, alfabetten… van de allergrootste talenten van dit moment: Els Beerten, Carll Cneut, Gerda de Preter, André Sollie, Ingrid Godon, Pieter Gaudesaboos, Bart Moeyaert, Henri van Daele, Sylvia Vanden Heede, Gerda Dendooven, Klaas Verplancke, Tom Schamp, Tjong-Khing, Joke van Leeuwen , Edward van de Vendel, Toon Tellegen, Wim Hofman om er maar een paar te noemen. Een boek vol pareltjes, een hebbeding, maar vooral ook een mooie kennismaking met wat boeken te bieden hebben.
In de woorden van Stichting Lezen: ‘Voor nu en nog heel lang is een boek met meer dan 20 verhalen, versjes, prenten, raadsels en zelfs liedjes. Het is geen leren-lezen-boek, maar een verzameling van aantrekkelijke teksten die het leesavontuur spannend houden. Sommige teksten kunnen kinderen zelf lezen, andere zijn om voor te lezen. Gevarieerd, dik en vol kleur, dat is Voor nu en nog heel lang. En dat is de bedoeling: zo vindt ieder kind zijn gading.’
Meer info erover vind je op de site www.voornu.be . Een eerste enthousiaste lezer en zijn indrukken vind je op www.verteleens.be
Misschien kunnen jullie de ouders van de zes/zevenjarigen deze informatie doorspelen, zodat ze een exemplaar kunnen gaan halen in de bib.

Hartelijks,
Karin, mama van Wouter (die het boek donderdag mee zal hebben, denk ik)

Met de farao’s aan tafel!

Wat heb je nodig?

 

225 gr sesamzaad
125 gr zelfrijzende bloem
150 gr kristalsuiker
2 eieren
1 koffielepel oranjebloesemwater
2 soeplepels honing

Wout_koek3

1. Rooster het sesamzaad in een droge pan op een zacht vuurtje en blijf roeren tot het goudbruin is. Dit duurt ongeveer 7 minuten. Schep het daarna in een kom en laat het afkoelen. In diezelfde pan doe je daarna de bloem die je ook op een zacht vuurtje ongeveer 5 minuutjes lichtbruin laat worden. Daarna schep je de bloem in een kom.

2. Doe het afgekoelde sesamzaad in een koffiemolen en maal het tot het bijna poeder is. Doe dit gemalen zaad bij de bloem, voeg er ook de suiker bij.

3.In het midden maak je een kuiltje en je voegt er de losgeklopte eieren bij,  het oranjebloesemwater en de honing.

4.Kneed alles tot een goed deeg.

5.Daarna kan je bolletjes deeg rollen, zo groot als een okkernoot en de bovenkant dop je in niet geroosterd sesamzaad.

6.Leg ze allemaal op een bakplaat (met bloem bestrooid of op bakpapier) . Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen is zodat ze tijdens het bakken nog kunnen rijzen.

7. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 a 20 minuutjes totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

8.Smakelijk

 

 

Technopolis!

Wout_tech

Op vrijdag 6 maart trekken we naar…Technopolis! 3 ouders kunnen gratis mee (b-dagtrip). De bedoeling is wel dat je ter plaatste mee een groepje kinderen begeleidt… Met dank aan Ertzberg!