Jingle Bells

Morgen vieren we rond de kerstboom!
Deze traditie bracht alvast enkele boeiende gesprekken op gang…

Iemand stelde de vraag: Wie is God? Enkele flarden…
* God heeft alles gemaakt maar hij is twee tanden vergeten te geven aan jou, zei papa. * God was op wereldreis, dat staat in de bijbel. Op die reis is Maria bevallen. * God heeft alle mensen gemaakt! * Dat kan niet want er zijn zeker 1000 mensen op de aarde! * God is 90 jaar geleden in de kerststal geboren. * God is naar de zon gevlogen en was toen dood. * God is de papa van Jezus. Hij heeft de eerste man en vrouw gemaakt. * ….

Wie doet beter?

Wout_let

Met de letters die in onze taallessen reeds aan bod kwamen, konden wij met alle kinderen van de klas maar liefst 37 woorden maken. Je krijgt ze morgen mee op een leesblad! Wie kan met deze letters een woord vormen dat wij niet vonden? De letters: ee e k i t z o oo a aa v…. Veel plezier!!

Bij de buren…

Wout_ams
Vorige week beluisterden we in het kader van het project ‘Bij de buren’ van Artforum het verhaal ‘Anna Maria Sofia en kleine Cor’.
Dit verhaal, de kinderen noemen het liever ‘Vergeetachtige Anna Maria Sofia’ in woord en beeld van de hand van jullie spruiten, vind je deze week in de boekentas…

 

Wout_ams2