Feest!

 

admin07_lav

Redenen genoeg om te rond de feestdis te gaan zitten! Proficiat aan iedereen die tijdens de vakantie jarig is! Bedankt Vera en Ilse voor het lekkere eten en …aan iedereen die zijn schouders mee onder de klas zette. Merci! Van harte! Enkele sfeerbeelden vind je onder ‘Klas Wout in beeld’.

Het geheim van het verborgen galjoen.

 

Het geheim van het verbogen galjoen

Kapitein Geen Genade zocht al jarenlang naar een gezonken galjoen in de Middellandse Zee. Ook piraat Snoepgoed, de schrik van de Middellandse Zee, was al heel zijn leven op zoek naar het gezonken galjoen.

Ze zochten en zochten tot ze elkaars galjoen zagen. Ze  slopen ‘s nachts naar elkaars schip. Meneer Geen Genade zag de piraten van Snoepgoed komen en riep: aanvallen!

Kapitein Geen Genade schoot met een kanon en het galjoen van meneer Snoepgoed zonk in de diepte.

Op het stuk schatkaart dat kapitein Geen Genade uit het water haalde   stond iets in geheimschrift. Hij zocht en studeerde dag en nacht tot op een dag dat hij wist hij wat er stond. Er stond: in Nederland vind je de rest van de schatkaart.

Hij vertrok naar Nederland en ging naar piratenhandelaars die alle
geheimen wisten en alle tips wisten en alle schatkaarten hadden.

Hij vroeg aan de man: heb jij de schatkaart van kapitein Snoepgoed?
Van Snoep goed ? Ja, we hebben nog één stuk van de schatkaart maar
dat stukje kaart kost wel 10.120 euro. Ok, hier je 10.120 euro.

Kapitein Geen Genade ging terug naar zijn galjoen en vertrok over de Middellandse Zee, de Zwarte Zee, de Rode Zee en de Indische Oceaan .

Hij ging met al zijn matrozen over die 4 zeeën en in de Zwarte Zee vond hij het gezonken galjoen. Nu besefte hij dat het gezonken galjoen het schip was dat hij zelf doen zinken had. In de verte zag hij een galjoen  naderen.Hij kon niet weten van wie dat schip was maar ’s nachts ging hij er op af en hij zag dat het zijn broer piraat Moestach was maar zelf wordt hij liever kapitein snor genoemd.

Toen gingen ze samen op zoek naar het geheim.

Op een dag kwamen ze een derde galjoen tegen, dat van kapitein
Ik Mot U Af . Geen Genade riep: geef ons 10077966 gulden of jij en je kameraden gaan eraan. Ik geef je niet eens 1 gulden. Kapitein Geen Genade zei het nog eens: ofwel verdwijn je, ofwel betaal je.

Kapitein Ik Mot U Af vluchtte eerst maar kwam daarna toch terug.
Ik Mot U Af pakte zijn sabel en ze vochten een half uur tot kapitein Ik Mot U Af op de grond viel. Kapitein Geen Genade richtte zijn sabel met de punt op de kin van Kapitein Ik Mot U Af  en hij gaf zich over.

Kapitein Geen Genade zei: ik zal je maatjes in de zee gooien, beste kapitein Ik Mot U Af. Nee, zei hij, je mag mijn galjoen verkopen of hebben… Dat waren zijn laatste woorden en Ik Mot U Af stierf.

Kapitein Geen Genade ging naar het galjoen van Ik Mot U Af en zei tegen de piraten dat hun kapitein gestorven was. Jullie mogen beslissen wat we met jullie dode kapitein gaan doen, riep Geen Genade. Een piraat riep:
we zullen hem in het water gooien maar langs de andere kant riep iemand anders, neen, we onthoofden hem.

Veel piraten van kapitein Ik Mot U Af waren erg droevig en ze zeiden dat ze hun kapitein wilden begraven en kapitein Geen Genade was akkoord.  Een voor allen, allen voor één, riep hij en ze vertrokken naar Spanje waar ze de dode kapitein drie dagen later begroeven.

Op de weg richting Italië zagen ze het galjoen van kapitein Hotdog.
En toen zag kapitein geen genade iets wat al lang het geheim was van van het gezonken galjoen.

Wat heb je daar vast, vroeg kapitein Geen Genade. Kapitein Hotdog had het beeldje vast dat ook op de schatkaart stond van kapitein Geen Genade. Hijs de  zeilen, riep Geen Genade. We vallen aan!

Ze pakten hun sabels en geweren en de kanonnen waren geladen en kapitein Geen Genade zei: geef dat beeldje of het zal je beste dag niet zijn! Kapitein Hotdog zei: nooit!  Zeven piraten gingen op het dek van kapitein Hotdog. Ze zeiden tegen Hotdog: geef het beeld of je zal het voer voor de haaien zijn.

De mannen van kapitein Hotdog namen de piraten van Geen Genade gevangen en toen begon er een groot gevecht. Ze vochten 5 dikke uren tot kapitein Hotdog in de zee viel. Hij kon alleen de baksteenslag en hij verdronk. Kapitein Geen Genade pakte het beeld en namen het met de schatkaart mee naar Rome.

Kapitein Geen Genade zette het beeld op de plaats die op de schatkaart stond en zo werd hij heerser van de wereld.

 

Flarden uit een praatronde-babbel…

* Jammer dat mijn overgrootopa gestorven is voor ik geboren ben.
* Als je naar het Noorden gaat en er op een hoge berg gaat staan, dan zie je het blauwe noorderlicht in de hemel, dat zijn veel mensen en dieren die gestorven zijn.
* Ik heb op tv gehoord dat een opa terug levend geworden is. Eigenlijk heb je veel opa’s, we zijn allemaal familie van elkaar omdat we geboren zijn uit twee mensen.
* Sommige mensen komen terug als iemand anders of als dier of plant. Ik denk dat je dan gewoon uit de hemel valt.
*Als de hemel wit ziet, wil dat zeggen dat er alleen duivels of slechte mensen zijn.
* De hemel is een paradijs waar je alles krijgt wat je wil.
* Als ik dood ben, dan kan ik het poesje terug zien dat Hector, onze hond doodgebeten heeft.
* Veel mensen denken dat de hemel bestaat, anderen denken van niet.
* Als je dood bent, gaat je geest in een ander lijf.
* Nee, je wordt gewoon begraven, alles wordt opgegeten, alleen het skelet blijft.
* Als je oma sterft, kan ze misschien een briefje sturen om te zeggen of de hemel bestaat.
* Je wordt opgegeten nadat je begraven bent maar wat er overblijft helpt ook andere dingen om te groeien.
* Als het regent, voelt iemand zich niet goed in zijn vel.

Tentoonstelling wedstrijd.

admin07_sisi
OPGELET: 1 WEEK UITGESTELD!

We hebben besloten om de finaledag te organiseren in de Silo’s zelf (in plaats van in de Molens van Orshoven).

 

 

 

De  prijsuitreiking en de tentoonstelling van alle inzendingen zullen plaatsvinden in de sokkel van de Silo’s.

Bovendien gaan we de Silo’s  exclusief openstellen voor de deelnemende leerlingen van de scholenwedstrijd.

De leerlingen (met ouders) en de leerkrachten krijgen dan de mogelijkheid om via de trap naar het toekomstig stadsbalkon te gaan. Van daaruit kunnen ze even van het prachtige uitzicht genieten…

Vanwege de praktische organisatie, zullen we de finaledag dus een week uitstellen en laten doorgaan op zaterdag 14 juni in plaats van zaterdag 7 juni.

Mijn eigen silo.