Kameraden!

admin07_wouth

Kameraden,
Jullie tekeningen en tekstjes hebben me veel plezier gedaan! Ik mis jullie eigenlijk wel: jullie pretlichtjes in de ogen, jullie werkijver (hum), jullie apenstreken, jullie mopjes, … En, krijgt Manou haar diploma als heks van de Appeltuin? Ik ben benieuwd wat jullie in mijn hand gaan lezen binnenkort!

Als ik terug ben, leg ik jullie wel eens uit wat er fout loopt in mijn lijf. Morgenvroeg ga ik nog eens langs bij de dokter. Na deze babbel zullen jullie ook weten of ik maandag terug ben maar ik weet dat jullie met Manou in goede handen zijn!

Veel groetjes en tot snel!

Wout


 

Beste Regenbogers

admin07_regbuil

Bedankt voor jullie prachtig kunstwerk!
We hebben voor jullie een pakketje klaarliggen…in jullie eigen school.
Jullie kunnen het vinden ergens op het grasveld achter de kleuterblok!
Groetjes van heel de klas.

Zwarte tomatensoep knutselt!

admin07_romreg

We kregen vorige week een ‘briefje’ van de eerste graad uit de Regenboog met de vraag wat wij nog weten over Romeinen, een project van vorig schooljaar. We nodigen hen eerstdaags uit in de Appeltuin en tonen hen wat we er nog van weten…

We maakten vandaag alvast een collage over onszelf zodat de kinderen van de Regenboog ons beter leren kennen. En natuurlijk schreven we er ook wat uitleg bij: iets over lievelingskleuren, lievelingseten, wat we graag doen en het tegenovergestelde van dit alles. Als je dat allemaal in één zin plakt, krijg je wel leuke tekstjes.

Zwarte tomatensoep knutselt
groene lasagne die zit te niksen.
(Staf)

De rode frieten gaan naar zee
en het roos witloof rekent.
(Lucas)

William

Zondag 11 november is William gestorven. Op vraag van enkele kinderen de tekst van het liedje ’testament’ van Bram vermeulen dat we vrijdag in de hal zongen.

Als ik dood ga, huil maar niet
ik ben niet echt dood moet je weten
het is de heimwee die ik achterliet,
dood ben ik pas als jij die bent vergeten.

En als ik dood ga, treur maar niet
ik ben niet echt weg moet je weten
het is het verlangen dat ik achterliet
dood ben ik pas als jij dat bent vergeten.

En als ik dood ga, huil maar niet
ik ben niet echt dood moet je weten
het is maar een lichaam dat ik achterliet
dood ben ik pas als jij mij bent vergeten
dood ben ik pas als jij mij bent vergeten.

Abracadabra!

Neem zuiver varkensvet en breng dat aan de kook. Hierin moet je de bloemetjes, blaadjes en stengels van goudsbloemen laten koken tot het begint te schuimen. Enkele dagen toegedekt laten trekken. Alles terug opwarmen en door een propere handdoek gieten… en klaar is de zalf. De zalf is goed tegen kleine verbrandingen, schaafwonden, huidzweren, schimmels, spataders, winterhanden, kloven, uitslag,… Laat maar komen die kwalen!