Kamp?!

admin07_berisme
We vertrekken nu maandag echt wel op tweedaagse! Een aantal taken blijven snakken naar een verantwoordelijke… Bij deze ook de datum van ons kamp op het einde van het schooljaar. We trekken vanaf 10 tem 13 juni naar… Le Moulin de Belle Meuse in Bérismenil!

De aap die zijn haar verliest.

admin07_bang
Katoo vroeg zich in de praatronde af hoe mensen geboren konden worden toen er nog geen mensen waren, hoe een baby geboren kan worden als er nog geen mama is…

Enkele kinderen bedachten deze oplossing maar we zijn er nog niet helemaal uit. Wie helpt ons wat verder?

Eerst was er de oerknal, daarvoor was de aarde vol water. Na de oerknal kwam er leven op aarde, ook de apen. De apen werden mensapen. De apen verloren hun haren en werden slimmer en slimmer en zo zijn de mensen er gekomen. Het kan ook dat er eerst een klein zaadje was dat altijd sterker werd tot het ontplofte en daaruit kwam dan de mens uit.

Maar als de mensen er zijn door de apen, van waar komen dan de vogels?

 

Mijn droomhuis…

admin07_huisyarab
Ik woon het liefst in het huis waar ik nu woon!
Yara

admin07_huismalteb

Een leuk huis is een huis zoals het huis waar ik nu in woon.
Malte

admin07_huisantonb

Ik woon in de ruimte in vliegtuigen. In die vliegtuigen kan ik mijn eigen zin doen zoals chips eten, heel lang opblijven.
Anton

admin07_huischarhajab

Ik woon het liefst in een kasteel. Daar vind ik het veel mooier en leuker. In het kasteel is er goud en feestjes en soms oorlog.
Charhaja

admin07_huiswodanb

Ik woon bij een vulkaan, dan hoef je geen verwarming te hebben en mijn droomhuis kan vliegen. Dan kan ik overal naar toe en overal eens kijken.
Wodan

 

admin07_huislucasb

Mijn huis is leuk en mijn kamer ook, met een tv, een hangmat, een bed en mijn broer.

Lucas

admin07_katoob

Dit is een woonboot. Ik zou het heel leuk vinden om daar in te wonen. Je kan dan elke dag naar de zee kijken.
Katoo

admin07_huisyounesb

Ik woon graag in de ruimte. Dan kan ik vaak met het ruimteschip reizen. Als ik petit gervais ga eten, moet ik die omgekeerd eten want anders vliegt hij in de lucht.
Younes

admin07_huismikab

Mijn droomhuis is een boomhut in een heel hoge boom. Je kan naar beneden langs een brugje.Binnen in de boomhut staan er bloemen en  spelletjes.
Mika

admin07_huishannahb

Een slak is dood door een spin. Het huisje van een slak vind ik heel mooi.
Hannah

admin07_huisferreb

Ik zou het liefst in de ruimte wonen in een raket. Ik kan dan de wereldbol en de planeten zien.
Ferre

admin07_huisjanb

Ik zou graag in een vliegend huis wonen naast een vulkaan die uitgebarsten is. Als er vuurwerk uit de vulkaan komt, moet mijn huis kunnen vliegen.
Jan

admin07_huisstafb

Dit is een boomhut, daar kan je hoog in slapen. Je kan dan ook met een zaklantaarn in het donker schijnen. In de boomhut staat een bankje, een kleine douche die je alleen kan gebruiken als het regent.
Staf

 

Graad-atelier

admin_zd5
Deze namiddag organiseerden we ons eerste graad-atelier… De kinderen van de eerste graadsklassen kiezen hierbij klasoverstijgend tussen drie ateliers. Vandaag was er de keuze tussen atletiek, vilten en boetseren met zoutdeeg. De reacties waren alvast heel positief…voor herhaling vatbaar dus! Volgende week vrijdag doen we het opnieuw maar dan samen met de oudste kleuters! Meer nieuws volgt…

 

 

 

admin_zd2graad

Vuurstad, Castino, Het Goede Dorp, Indianenstad!


admin_dorp1
We bouwden in onze klas ons dorp.
Iedereen boetseerde een plaats waar hij/zij zichzelf het best zou voelen.
Sommigen bouwden een zwaar fundament, anderen eerder iets wankel, een gesloten huis of iets open met alleen een overdekt bed, soms iets ondergronds of hoog in de zevende hemel…

En dan volgde de vraag waarmee ze zich het liefst zouden bezighouden in ons dorp: een restaurant hebben waar veel mensen komen (mika), tikkertje spelen (Katoo), de kapper en de bakker zijn (Younes), politie en bandiet zijn (Jan), dokter zijn die kinderen en grote mensen verzorgt (Charhaja), wat rondfietsen (Wodan), verstoppertje spelen (Lucas), op een boerderij werken (Hannah), poltieagent zijn (Malte), voetballen (Anton), diamanten zoeken (Staf), voetballen (Ferre), ….

Tenslotte verzonnen we in stilte en rond het kampvuur een naam voor ons dorp maar die kennen jullie al.

admin_dorp3 admin_dorp2

 

Uit de startblokken!

admin_bal1sep
Met 14 uit de startblokken!
We schreven alvast onze (school-)nieuwjaarswensen op een zelfgetekend kaartje en stuurden ze, bengelend aan een ballon richting hemel…Er werd veel gewenst: leuke verjaardagsfeestjes, veel plezier tijdens de speeltijden, veel vrienden, lekker snoep voor iedereen, veel warmte, veel zonneschijn, zomer … soms voor eender wie, soms voor de liefste papa, soms voor … ? We hebben er dan het raden naar, maar de wensen waren zo oprecht dat we rotsvast geloven dat ze zullen uitkomen!