Katinsky, Bruninsky & Florinsky

Een creatief lesje in vlakke figuren, allerlei soorten lijnen, overlappingen, spiegelingen, werken met de passer, gradenboog, tekendriehoek,… Vandaag in de klas, binnenkort in het museum :-).

Zeedieren op ware grootte

Vorige woensdag tekenden de kinderen zeedieren op ware grootte, variërend van de ‘kleine’ zandduivel tot de 14 meter lange walvishaai!
[Barbara]

 

To Bingel or not to Bingel…

Eender op welke manier maar …. het is tafeltijd!
Misschien een mooie én zinvolle afwisseling voor het even noodzakelijke ravotten tijdens de vakantie! Op Bingel staat er voor de tweedejaars in de circustent een taak klaar met alle oefeningen omtrent de maaltafels maar dan uit een andere rekenmethode dan rekensprong.
Veel plezier!

Tadaa!

klaswout_beker

In de oplossing van Ferre, Billy en Wouter sloop er een foutje…maar wel knap gedaan!!Staf en Siel, jullie hadden alles juist! Proficiat!
Wil je de juiste foto’s naast mekaar eens bekijken? Dat kan je hier

Een spelletje vanuit kikvors- en vogelperspectief…

klaswout_fsfront

Iets later dan voorzien, het beloofde spelletje…
In de rekenles zochten we vandaag waar de fotograaf op een plein moest staan om een gegeven foto te kunnen nemen…
Dat doen we nu opnieuw maar in onze eigen school.
De bedoeling is eenvoudig: zoek bij elk nummer [van 1 tot 15] waar de fotograaf stond [plaats a tot n].
Het antwoord kan je op de blog posten, bv: 1d 2h 3a enzovoort. Je vindt de foto’s
hier. Je kan elke foto groter bekijken door er op te klikken! Veel plezier!

Nieuws van Gregor!

We hebben alvast de lengte van de speelplaats gemeten. De speelplaats is 24 Stafs of 128 meetlatten lang. 

Voor hen die niet weten hoe lang Staf en een meetlat zijn, was er ook een groepje dat een  touw van juist 1 meter gebruikte. Zij berekenden dat de speelplaats ongeveer 38 meter lang is. Steek je spruit alvast vroeg in bed want morgen proberen we samen 1 km te lopen op de speelplaats.

Het is zo ver!

onlineklas

Interessante link: http://www.onlineklas.nl/flash/Tafels%20oefenen.html

Tip van Hilde Schrooten, voormalig klas-Wout-ouder: http://www.docentenplein.nl

Ik citeer: “Ook een goede website is www.docentenplein.nl. Ga naar de hoofding ‘rekenen’, klik het laatste puntje ‘meer …’ aan en daar vind je verschillende tafelspelletjes. Een leuke vind ik ‘drie op een rij’ (wel bovenaan ’tafels’ aanklikken). Een paar tips voor als het eens niet e-leren moet zijn: Uit een gewoon kaartspel alle prentjes uithalen en van één kleur ook de cijfers waarvan de kinderen de tafels nog niet geleerd hebben. Dan twee hoopjes maken, een hoopje rood en een hoopje zwart. Van elk hoopje tegelijk één kaart omdraaien en de uitkomst zo snel mogelijk zeggen. Zelf kaartjes maken met op de ene kant de oefening en op de andere kant de oplossing. Of zelf kaartjes maken met op afzonderlijke kaartjes de oefening en de oplossing en dan memory spelen: alle kaartjes omdraaien en de kaartjes zoeken die bij elkaar passen. “