Spinnenhotel

We zijn voortaan met een pak meer in de klas ­čÖé !
Ons hotel is af, nu is het afwachten tot ze een web maken, drinken uit de spons, elkaar misschien verorberen en wie weet…eitjes leggen! Eerstdaags kweken we alvast maden, kwestie dat ze niet verhongeren. Wordt vervolgd!

t+huis

De projectvoorstelling was vandaag een fikse stap in een goeie richting ; zenuwen werden bedwongen, de spreekdurf aangewakkerd en ons projectlied is ‘een dijk van een hit’. Een intimistische kijk op ‘thuis zijn’ vonden jullie vandaag hopelijk in de boekentas, pareltjes als hieronder aan de klasdeur (en in de portfolio).
Een dikke pluim voor elk kind!

Hoe maak je en rotsschildering?

Eerst kreuk je een blad en dan teken je daar met houtskool een dier op en dan kleur je het in met oerverf.  Je maakt oerverf met stenen die klein zijn geklopt en dan doe je er kleur bij. Je maakt kleur door er kurkuma bij te doen, dan krijg je geel en door er paprika bij te doen krijg je rood.

Tjeu

Verjaardagsatelier huizen bouwen

Weer een voorbeeld van sterke ouderbetrokkenheid (naast de 3 leesouders gisteren en vandaag) of hoe ouders mee school kunnen maken. Deze week onderzochten we plattegronden van (bemeubelde) huizen, we tekenden de plattegrond van de klas en dan waren we ‘klaar’ voor het echte werk: Marin toonde ons hoe onze plattegronden omgezet worden in een 3D-tekening die dan ook echt geprint wordt met de 3d-printer. Voorlopig beperkten we ons tot de muren maar de huizen zijn baanbrekend innovatief! Het eerste huisje van Daan ‘rolde ‘ na 3 uur printwerk en 6 meter kabel uit de printer. Super!

(t)HUIS

In de klas starten we een miniprojectje over wonen, onderweg zijn, vluchten, nergens thuis zijn, nergens welkom zijn, soorten huizen, gebouwen, monumenten, wie doet wat bij het bouwen, over krakers, daklozen, fantasiehuizen enz…
Alle input / vertelsels / boeken….WELKOM !

De kip of het ei?

Deze week organiseerden we een forum waarbij de kinderen van heel de eerste graad op een of andere manier hun deelprojectje in het thema ‘in het begin’ voorstelden. Bij Lin onderzochten de kinderen het proces van zaad tot plant, bij An ging het over het eerste leven, bij mij over de geschiedenis van de luchtvaart en bij Ronni filosofeerden de kinderen over wat er nu eigenlijk eerst was: de kip of het ei. Ronni maakte hiervan alvast een leuk filmpje!

Graadsproject

tuintjeJolien bracht wat bloempotjes mee naar de klas, we zaaiden wat tuinkers en bieslook.
Binnenkort klaar voor een lekker lente-slaatje! Ons nieuw (graads-) project gaat ook over het begin van… Ook het verhaal van Daan hoe hij uit een blok hout een prachtige beker maakte, past perfect in ons project. Wordt vervolgd!