Het ontstaan van Rome

Numitor was koning maar de broer Amulius was heel jaloers.
Amulius heeft zijn broer van de troon gejaagd zodat hij koning kon zijn.
Sam

Numitor had twee kinderen: een zoon en een dochter.
Amulius liet de zoon vermoorden.
Rebecca

Numitor stak de dochter Rea Silvia in een klooster zodat ze geen kinderen kon krijgen die koning zouden kunnen worden.
Op een dag kwam de god Mars en die maakte haar zwanger. Na negen maanden kreeg ze twee kinderen Romus en Remulus.
Helena

Amulius was razend en stak Rea Silvia in de gevangenis.
Ezra & Nelson

Amulius zette de twee kinderen in een mand in een overstroomde rivier en hoopte dat ze zouden verdrinken omdat ze nog zo klein waren!
Ella & Mira

Het water van de rivier trekt weg. Een wolvin vindt de mand in het riet. Romus en Remulus worden groot gebracht met de melk van de wolvin.
Ophilia

Enkele jaren later neemt de herder Faustulus de twee kinderen mee. Ze groeiden op tot twee sterke jongemannen bij de herder en zijn vrouw.
Joppe

De tweelingen en de herder vermoorden Amulius.
Heleen

Romus en Remulus wilden een stad bouwen maar ze maakten ruzie over wie de baas zou moeten zijn van de stad. Ze gingen elk op berg staan en zouden daar wachten op een teken van God.
Bij Remus kwamen er 6 gieren naar de berg en hij vond dat hij koning mocht worden maar bij de tweede berg kwamen er 12 gieren.
Bij Remulus kwam er wel eerst een teken maar bij Romus kwamen er meer vogels.
Thor & Adwik

Ze maakten ruzie. Remulus springt over de stadsmuur van Romus om hem te pesten. Romus vermoordt Remulus en zegt: ‘zo gaat het met iedereen gebeuren die over mijn stadsmuren komt.
Romus werd de stichter van de stad Rome!
Cécile

Wout heeft pech!

Wout klom op een klimrek maar hij viel. Au, dat deed pijn, hij had zijn nek gebroken!
Wei, wei, wei…
Hij ging ook eens sporten maar kon nog niet springtouwen. Hij geraakte verstrikt, au, au, au, hij brak zijn been. Wei, wei, wei
Wout is ook eens heel hard gevallen en de klas was heel hard aan het lachen maar niet veel later ging de deur open. Barbara zei: wat hebben jullie gedaan? Die klas toch!

De klas had een plan. Iedereen giechelde achter de kast. Wout ging naar het ziekenhuis en werd verzorgd maar de klas was niet in de klas. Dat was raar dacht Barbara maar de klas zat gewoon achter het stiltehuisje. Iedereen giechelde maar Barbara hoorde het niet.
De klas begon te fluisteren van ja en nee en hier en daar. Opnieuw had de klas een plan. Ze bonden een doorzichtig touwtje voor de deur zodat Wout erover zou struikelen. Haha en boem! Daar lag hij. Au, zei Wout.
Hij ging nog eens naar het ziekenhuis voor zijn neus. Ze zeiden dat het botje uit zijn neus was gevallen. Hihi, zei de klas.
Iedereen vond twee keer naar het ziekenhuis moeten wel genoeg dus deden ze de valstrikken weg en ze gingen naar huis. Wout was terug ok. Fjoew!

Ophilia