Sint

Aangezien de stokoude Sint dit weekend ook nog bij jullie allen langskomt, koos hij ervoor om vannacht al even de Appeltuin te bezoeken en wat cadeautjes en lekkers achter te laten!

Dixit x

Regelmatig duiken er interessante onderwerpen op tijdens de praatronde. Wat gerichte vragen en je bent dan vertrokken voor boeiende leergesprekken. Af en toe zwijg je als leerkracht, omdat iets ook kinderlijk mooi kan zijn waar de ratio enkel afbreuk aan doet.
Zo ook wat dit kind zei, al kunnen we het na het weekend wel terug oppakken :-).

“We gaan dit weekend naar de Ardennen. Het kan zijn dat er daar linkse wolven zijn of rechtse. Linkse bijten, rechtse niet, of andersom. Een rechtse is een rechtse kat en loopt rechts, een linkse is een soort tijgerkat, die loopt links en de wolven lopen in het midden, wij ook als we wandelen.”

Spinachtig

In ons terrarium gaat het er soms wreed aan toe; spinnen eten elkaar op en de maden van Lukas hebben niet eens de kans om te ontpoppen tot vliegen. Ondertussen weten we al wel dat een spin 8 poten en 0 tanden heeft en dat de gemotoriseerde spinnen die we maakten niet echt spinnen zijn: ze hebben voelsprieten, werken op een batterij en zijn heel kwetsbaar, tijd voor wat EHBO met de soldeerbout :-).