Klassprokkels

We zijn naar klas Jo gegaan want daar stond een (kleuter) vulkaan. We zijn daar een beetje over aan het leren. Jo nam eerst een yoghourtflesje met twee zakjes bakpoeder in. Dan deed ze in een beker azijn en ongeveer drie soeplepels ketchup.
Het flesje stak ze in een hoop zand. Dan goot ze de beker in het flesje en dan… EEN UITBARSTING gloeiende lava (niet heet).
Elmer

Wij hebben dansvideo’s gekeken over Europe, Kiss, Lady Gaga en Michael Jackson. Valerie had een usb stick mee naar school gepakt met muziek van Europe (het liedje the final countdown) en daarom hebben we die video gekeken. Die zangers doen vaak gekke kleren aan of zijn geschminkt.
Ada – Lukas

Luchtbeest

Geïnspireerd door de strandbeesten legden we een heel traject af tussen fantasie, (non-) figuratief denken, technisch mogelijk maken, enz. Het resultaat samen: hoe krachtig en kunstig elastiek, bamboe en onze drive kunnen zijn.

Oranje!

Voor hen die het Briefke nog niet lazen of voor de sympathisanten die van aan de zijlijn meelezen: vanaf morgen krijgen we terug wat ademruimte!

Kinderen hoeven niet langer een mondmasker te dragen op school, ouders in het schoolgebouw wel! Kinderen mogen terug afgezet worden aan de klasdeur.
En belangrijker om onze freinetwerking terug een boost te kunnen geven: essentiële (groot-) ouders worden terug toegelaten (met mondmasker): leesouders, luizenouders, ouders die een verjaardagsatelier willen organiseren of hun passie/ expertise in de klas willen brengen… Tijd voor een inhaalbeweging!

We gaan ondergronds…

Een nieuw klasproject staat in de steigers: ondergronds zoals na de eerste brainstorm bij: begravingen, archeologie, leuven ondergronds, riolering, elektriciteit en gas, funderingen, dieren , gewortelden, zinkende steden, Atlantis, edelstenen, …
Alle input en materialen welkom!

Klassprokkels

Deze tekening is begonnen  bij klas Lin . Daarna tekende klas Katleen er iets bij en nu is het onze beurt. Met onze klas hebben we een dorp getekend. Het is een doorgeeftekening die in alle klassen van de school langs gaat.
Ada

In dit filmpje zie je hoe de strandbeesten van een kunstenaar bewegen.
in de klas zijn we ook bezig om dingen te maken uit bamboestokjes en elastiekjes
Sommige kinderen vinden het heel moeilijk ( ik en Ada niet ) .
Elmer

Klassprokkels 21-01-2022

Ik heb een PowerPoint gemaakt over de saxofoon dat was leuk.
Ik zat in quarantaine toen ik die PowerPoint maakte.
Eerst moet je de tekst in het klad schrijven en daarna op de computer.
Daarna heb ik foto’s er bij gevoegd.
Lukas

Ik heb een boek meegebracht over de geschiedenis van het speelgoed.
En dat was interessant.  We stellen de vraag met welk speelgoed jullie vroeger speelden.
Boris

War horse is een boek en het gaat over een jongen en een paard.
Joey was het paard en Albert de jongen.
Joey en Albert waren zo goed bevriend dat het broers leken. Op een dag had Albert zijn vader Joey verkocht aan een Engelse soldaat.

Toen zei Albert, ik ga vechten in de oorlog, ik weet dat ik te jong ben maar ik wil Joey terug.

Het paard moet mee in de oorlog vechten, soms met een soldaat op zijn rug, soms moet het kanonnen voort trekken.

Albert maakte ook vrienden in de oorlog maar hij blijft zoeken.

Op het einde was Joey uitgeput en hij viel neer in de modder.
Albert wist meteen dat hij het was en ze vonden elkaar terug.

Louisa